fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy na oleju lnianym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c587b8627-e915-4183-a362-4ed63c738c48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy na oleju lnianym

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej lniany nierafinowany (110 ml)
  • Przecier pomidorowy (80 g)
  • Sok z limonki (bio) (80 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…

WIĘCEJ >

Sos jogurtowy

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy nim jak shakerem do czasu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż skórka się wybrzuszy i zacznie czernieć) Po tym czasie wyciągamy paprykę z…

WIĘCEJ >

Mus z jabłek

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Następnie wrzucamy jabłka do garnka, dolewamy wodę (tylko tyle, aby pokryła całe dno) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż owoce się…

WIĘCEJ >