fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos pomidorowy na oleju lnianym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c587b8627-e915-4183-a362-4ed63c738c48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos pomidorowy na oleju lnianym

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej lniany nierafinowany (110 ml)
  • Przecier pomidorowy (80 g)
  • Sok z limonki (bio) (80 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb dyniowy z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wkładamy dynię, wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i wszystkie przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do…

WIĘCEJ >

Kokosowa polewa waniliowa

Tłuszcz powinien być miękki Z wanilii wydłubujemy nasiona Wszystkie składniki razem miksujemy do gładkości

WIĘCEJ >

Masło klarowane

Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi się piana – ściągamy rondel z kuchenki i czekamy, aż piana osiądzie na dnie Gdy…

WIĘCEJ >

Surówka selerowa z orzechami włoskimi

Seler z jabłkiem obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy, dodajemy do miski i mieszamy Jogurt mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i z przyprawami, po czym polewamy sosem surówkę…

WIĘCEJ >