Sos pomidorowy na oleju lnianym
Sos pomidorowy na oleju lnianym
Przygotowanie
- Wszystkie składniki razem dokładnie blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Olej lniany nierafinowany (110 ml)
- Przecier pomidorowy (80 g)
- Sok z limonki (bio) (80 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Czosnek granulowany (1.5 g)
- Cebula granulowana (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pasta z awokado
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…
WIĘCEJ >Sos jogurtowy
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy nim jak shakerem do czasu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji
WIĘCEJ >Dip z pesto i pieczoną papryką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż skórka się wybrzuszy i zacznie czernieć) Po tym czasie wyciągamy paprykę z…
WIĘCEJ >Mus z jabłek
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Następnie wrzucamy jabłka do garnka, dolewamy wodę (tylko tyle, aby pokryła całe dno) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż owoce się…
WIĘCEJ >