fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z ananasa i czerwonej cebuli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cccef79c5-7622-45db-be83-aec9f3dee3b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z ananasa i czerwonej cebuli

Przygotowanie

  • Limonkę dokładnie szorujemy i sparzamy
  • Następnie ścieramy do miski skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok
  • Dodajemy przyprawy (sól i chili) i mieszamy
  • Ananasa z cebulą obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wrzucamy ananasa z cebulą, dodajemy zieleninę i mieszamy, po czym polewamy sałatkę sosem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (800 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Limonka (70 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka z zielonych warzyw

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Awokado obieramy, usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Surówka z selera naciowego i jabłka

Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski, po czym skrapiamy sokiem z cytryny Marchewkę obieramy i ścieramy na (…)

WIĘCEJ >

Lekka surówka z kapusty

Kapusty szatkujemy i przenosimy na sitko Następnie posypujemy kapustę solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut (od czasu do (…)

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, (…)

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >