Surówka z ananasa i czerwonej cebuli
Surówka z ananasa i czerwonej cebuli
Przygotowanie
- Limonkę dokładnie szorujemy i sparzamy
- Następnie ścieramy do miski skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok
- Dodajemy przyprawy (sól i chili) i mieszamy
- Ananasa z cebulą obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wrzucamy ananasa z cebulą, dodajemy zieleninę i mieszamy, po czym polewamy sałatkę sosem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.
Autor
Lista składników
- Ananas (800 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Limonka (70 g)
- Kolendra (świeża) (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Chili w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z buraków z kozim serem
Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…
WIĘCEJ >Sałatka z awokado
Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…
WIĘCEJ >Brokuły z orzechami
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty Następnie brokuł…
WIĘCEJ >Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…
WIĘCEJ >