fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z ananasa i czerwonej cebuli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cccef79c5-7622-45db-be83-aec9f3dee3b1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z ananasa i czerwonej cebuli

Przygotowanie

  • Limonkę dokładnie szorujemy i sparzamy
  • Następnie ścieramy do miski skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok
  • Dodajemy przyprawy (sól i chili) i mieszamy
  • Ananasa z cebulą obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wrzucamy ananasa z cebulą, dodajemy zieleninę i mieszamy, po czym polewamy sałatkę sosem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (800 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Limonka (70 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Chili w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy W szklance mieszamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki O’Brien

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Czosnek obieramy i…

WIĘCEJ >

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >