Surówka z selera naciowego i jabłka
Surówka z selera naciowego i jabłka
Przygotowanie
- Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski, po czym skrapiamy sokiem z cytryny
- Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Orzechy drobno siekamy i dodajemy do miski
- Seler kroimy na kawałki i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.
Autor
Lista składników
- Jabłko (180 g)
- Seler naciowy (140 g)
- Marchew (45 g)
- Orzech włoski (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z roszponką i cukinią
Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…
WIĘCEJ >Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą
Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę…
WIĘCEJ >Imbirowa sałatka z awokado
Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.
WIĘCEJ >Szybka sałatka z rukolą
Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy
WIĘCEJ >