fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa surówka z kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c659e98b0-c8dd-47e2-aa11-750a7074c1b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa surówka z kapusty

Przygotowanie

  • Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy kiełki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, sos sojowy i sok z limonki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (300 g)
  • Kapusta biała (300 g)
  • Kiełki fasoli Mung (125 g)
  • Majonez (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Curry z ziemniaków i kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy w większą kostkę Kalafior dzielimy na różyczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Mięso kroimy wzdłuż na pół i wkładamy do naczynia żaroodpornego Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180…

WIĘCEJ >