Kolorowa surówka z kapusty
Kolorowa surówka z kapusty
Przygotowanie
- Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski
- Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski
- Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Do miski dodajemy kiełki i mieszamy
- Do osobnej miski wlewamy jogurt, sos sojowy i sok z limonki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy
- Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
- Przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy sezamem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.
Autor
Lista składników
- Kapusta czerwona (300 g)
- Kapusta biała (300 g)
- Kiełki fasoli Mung (125 g)
- Majonez (100 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Jogurt naturalny (50 g)
- Marchew (45 g)
- Kolendra (świeża) (12 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Sezam biały (10 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pieczona dynia
Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…
WIĘCEJ >Curry z ziemniaków i kalafiora
Cebulę obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy w większą kostkę Kalafior dzielimy na różyczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…
WIĘCEJ >Pieczony kurczak po meksykańsku
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Mięso kroimy wzdłuż na pół i wkładamy do naczynia żaroodpornego Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180…
WIĘCEJ >