fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa surówka z kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c659e98b0-c8dd-47e2-aa11-750a7074c1b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa surówka z kapusty

Przygotowanie

  • Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy kiełki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, sos sojowy i sok z limonki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (300 g)
  • Kapusta biała (300 g)
  • Kiełki fasoli Mung (125 g)
  • Majonez (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Surówka z marchwi i jabłek

Marchewki oraz jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i całość (…)

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod (…)

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera (…)

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Surówka z marchewki z pomarańczą

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcz obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki (…)

WIĘCEJ >