fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowa surówka z kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c659e98b0-c8dd-47e2-aa11-750a7074c1b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa surówka z kapusty

Przygotowanie

  • Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy kiełki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, sos sojowy i sok z limonki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (300 g)
  • Kapusta biała (300 g)
  • Kiełki fasoli Mung (125 g)
  • Majonez (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina z grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Mięso kroimy w kostkę Cebulę z marchewką obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Łososia kroimy w paski Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Makaron z krabami i rukolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz chili i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso z kraba i smażymy…

WIĘCEJ >

Wiśnie w cieście

Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do miski Dodajemy cukier puder oraz mąkę i dokładnie mieszamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st….

WIĘCEJ >