fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowa surówka z kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c659e98b0-c8dd-47e2-aa11-750a7074c1b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowa surówka z kapusty

Przygotowanie

  • Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski dodajemy kiełki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, sos sojowy i sok z limonki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy
  • Sezam prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (300 g)
  • Kapusta biała (300 g)
  • Kiełki fasoli Mung (125 g)
  • Majonez (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Jogurt naturalny (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sezam biały (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Meksykańska tortilla z wołowiną

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 4-5 minut Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 4-5…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >

Rosół z jajkiem i makaronem warzywnym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rzodkiew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy rzodkiew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) W garnku podgrzewamy rosół…

WIĘCEJ >

Ciasto cynamonowo-orzechowe

Orzechy siekamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę smarujemy tłuszczem (olejem rzepakowym) i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy jaja, dosypujemy cukier i ucieramy Do osobnej miski wkładamy banana i rozgniatamy widelcem…

WIĘCEJ >