fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z marchwi i jabłek

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-47
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z marchwi i jabłek

Przygotowanie

  • Marchewki oraz jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych surówek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (400 g)
  • Jabłko (400 g)
  • Olej lniany nierafinowany (45 ml)
  • Cytryna (20 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >

Pizza margherita

Do miski wsypujemy mąki, cukier, drożdże oraz przyprawy (sól) i mieszamy Dolewamy wodę oraz tłuszcz i wyrabiamy na jednolitą masę Blat podsypujemy mąkę i ugniatamy ciasto przez ok. 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ryżem

Mięso oczyszczamy, przenosimy do garnka, dolewamy bulion, dodajemy sól i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut Marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę Por kroimy w półksiężyce Kalafior dzielimy na różyczki Do garnka z…

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >