fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z marchwi i jabłek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c856194e7-0abe-4d79-921b-5c15f3894c60
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z marchwi i jabłek

Przygotowanie

  • Marchewki oraz jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy tłuszcz oraz sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych surówek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (400 g)
  • Jabłko (400 g)
  • Olej lniany nierafinowany (45 ml)
  • Cytryna (20 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina z makaronem

Makaron wkładamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł Następnie makaron odcedzamy i odstawiamy Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso oraz czosnek…

WIĘCEJ >

Pomidorowe bałwanki

Z pomidorów odcinamy „czapeczkę” czyli plaster z góry o grubości ok. 1 cm Następnie wydrążamy z pomidorów miąższ, a do wydrążonych dziur nakładamy twaróg i przykrywamy czapeczką Z mozzarelli wycinamy kawałki przypominające czapeczki i kładziemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >