fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti bolognese z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2085cca-279c-4b99-b588-24a62dee57fe
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spaghetti bolognese z kiełbasą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę grubo siekamy
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Odcinamy końcówki kiełbas i wyciskamy mięso (skórki wyrzucamy), a następnie drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy farsz z kiełbas i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy zieleninę i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerze nakładamy makaron, polewamy sosem i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia spaghetti.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa surowa (400 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Makaron Spaghetti (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Limonkę kroimy na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…

WIĘCEJ >

Kurczak, ryż, pomidory

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >