fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbaf595fc-a4f4-461f-aae0-5a691acdac34
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Wrzucamy makaron i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidorki, rukolę oraz przyprawy, całość delikatnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych spaghetti.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Rukola (40 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Warzywa z cytrynową posypką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Cukinię kroimy w plastry Ze szparagów odcinamy końcówki Marchewki, cukinię i szparagi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2 minuty (tak aby były miękkie, lecz nadal „chrupiące”)…

WIĘCEJ >

Trójkolorowa sałatka włoska

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze układamy plastry szynki, smarujemy 1/3 ilości tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut Po tym czasie obracamy plastry szynki…

WIĘCEJ >

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

Gruszkę obrać i od dołu wyciąć gniazdo nasienne (są takie walcowate nożyki do wycinania takich rzeczy) Gruszkę wkładamy do garnka Dodajemy goździk i cynamon Zalewamy winem i zaczynamy bardzo powoli na małym ogniu gotować Gotujemy…

WIĘCEJ >