fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbaf595fc-a4f4-461f-aae0-5a691acdac34
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Wrzucamy makaron i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidorki, rukolę oraz przyprawy, całość delikatnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych spaghetti.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Rukola (40 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką

Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut

WIĘCEJ >