fbpx
logo
Szukaj
open close

Spaghetti z warzyw z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Spaghetti z warzyw z łososiem

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paseczki
  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucamy cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dorzucamy pomidorki koktajlowe
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 minuty
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po najlepszej jakości ryby – najlepiej ekologiczne, dziko żyjące. Niestety ryby pochodzące z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn, które zatruwają nasz organizm. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta” oraz w artykule pt. „Mięso i ryby – wszystko co musisz wiedzieć!”

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na przyrządzenie warzywnych spaghetti.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Łosoś wędzony (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Marchew (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty

Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i stawiamy na kuchence Kapustę kiszoną przepłukujemy bieżącą wodą, odciskamy nadmiar soku i…

WIĘCEJ >