fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z warzyw z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4-3

Spaghetti z warzyw z łososiem

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paseczki
  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucamy cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dorzucamy pomidorki koktajlowe
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 minuty
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po najlepszej jakości ryby – najlepiej ekologiczne, dziko żyjące. Niestety ryby pochodzące z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn, które zatruwają nasz organizm. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta” oraz w artykule: „Mięso i ryby – wszystko co musisz wiedzieć!”

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na przyrządzenie warzywnych spaghetti.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 50 g wędzonego, dzikiego łososia
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >