fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4-1

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paseczki
  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucamy cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dorzucamy pomidorki koktajlowe
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 minuty
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu pasuje do Twojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się potrawami z warzywnym spaghetti.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 czerwona cebula (100 g)
  • 100 g wędzonego, dzikiego łososia
  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 1 szklanka bulionu kostnego (250 ml)
  • ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i (…)

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) (…)

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl