fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz12-3-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Przygotowanie

  • Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti
  • Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron
  • Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć z obu stron po kilka minut, aż białko ryby zetnie się w środku
  • W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę i czosnek, dorzucić pomidorki oraz trawę cytrynową
  • Podlać rosołem, gotować 2 min
  • Dorzucić makaron z cukinii i szczypiorek
  • Mieszać i podgrzewać 2 min
  • Nałożyć makaron na talerz i na górę położyć łososia

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Uwagi

Więcej propozycji cukiniowego spaghetti znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Przepis na własny bulion również znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g łososia świeżego
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • Szczypta trawy cytrynowej, mielonej, suszonej (dosłownie na końcu noża) lub pół trawy surowej (ok. 2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • ½ łyżki masła klarowanego Ghee, smalcu, łoju wołowego (ok. 8 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych (160 g)
  • ½ łyżki posiekanego szczypiorku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Grill, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marchewkowa zupa krem

Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy Dodajemy…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę ‚na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >