fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti wielowarzywne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-4-6

Spaghetti wielowarzywne

Przygotowanie

  • Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Warzywa kroimy w paski
  • Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Nodsmażamy 2 min
  • Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy 3 min
  • Dodajemy cukinię, rzodkiew i imbir
  • Wlewamy ¼ szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Inne przepisy na spaghetti i makarony warzywne znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by sprawdzić skład tych przepisów i dopasować do swojej diety. Piktogramy ułatwią orientację.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ białej rzodkwi (110 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (25-50 g)
  • 1 cm imbiru
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Oliwkowe tagliatelle

Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >