Spaghetti wielowarzywne
Spaghetti wielowarzywne
Przygotowanie
- Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
- Warzywa kroimy w paski
- Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Nodsmażamy 2 min
- Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy 3 min
- Dodajemy cukinię, rzodkiew i imbir
- Wlewamy ¼ szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu.
Uwagi
Inne przepisy na spaghetti i makarony warzywne znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by sprawdzić skład tych przepisów i dopasować do swojej diety. Piktogramy ułatwią orientację.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Rzodkiew biała (110 g)
- Cebula (50 g)
- Woda (50 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jogurtowe bułki orkiszowo-żytnie
Letnią wodę mieszamy z pokruszonymi drożdżami i łyżką mąki orkiszowej. Odstawiamy na 15 minut przykryte ściereczką lub siatką foliową. W tym czasie mieszamy obie mąki z solą i nasionami. Do wyrośniętych drożdży dodajemy jogurt i olej,…
WIĘCEJ >Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie
Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…
WIĘCEJ >Żeberka z wolnowaru
Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…
WIĘCEJ >Chleb ziemniaczany
Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…
WIĘCEJ >