fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti wielowarzywne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-4-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti wielowarzywne

Przygotowanie

  • Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Warzywa kroimy w paski
  • Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Nodsmażamy 2 min
  • Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy 3 min
  • Dodajemy cukinię, rzodkiew i imbir
  • Wlewamy ¼ szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Inne przepisy na spaghetti i makarony warzywne znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by sprawdzić skład tych przepisów i dopasować do swojej diety. Piktogramy ułatwią orientację.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Rzodkiew biała (110 g)
  • Woda (50 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >

Fondue czekoladowe z owocami

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma się tylko rozpuścić i równo zmieszać! Gorącą czekoladę (nie może się zagotować!) nalewamy do fontanny lub…

WIĘCEJ >

Pieczone bataty

Bataty myjemy i kroimy w kostkę. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika). Masło mieszamy z przyprawami. Układamy pokrojone bataty…

WIĘCEJ >