fbpx
logo
Szukaj
open close

Spaghetti wielowarzywne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz17-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Spaghetti wielowarzywne

Przygotowanie

  • Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Warzywa kroimy w paski
  • Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Nodsmażamy 2 min
  • Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy 3 min
  • Dodajemy cukinię, rzodkiew i imbir
  • Wlewamy ¼ szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu.

Uwagi

Inne przepisy na spaghetti i makarony warzywne znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by sprawdzić skład tych przepisów i dopasować do swojej diety. Piktogramy ułatwią orientację.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Rzodkiew biała (110 g)
  • Cebula (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jogurtowe bułki orkiszowo-żytnie

Letnią wodę mieszamy z pokruszonymi drożdżami i łyżką mąki orkiszowej. Odstawiamy na 15 minut przykryte ściereczką lub siatką foliową. W tym czasie mieszamy obie mąki z solą i nasionami. Do wyrośniętych drożdży dodajemy jogurt i olej,…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >