fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz16-3-3

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Dodajemy jajko
  • Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek
  • Dokładnie mieszamy
  • Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
  • Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
  • Na gorący płyn ostrożnie wrzucamy mięsne kulki
  • Gotujemy na małym ogniu 10 min
  • Wyjmujemy mięso na jakiś talerz
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Rydze kroimy w mniejsze kawałki
  • W rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Smażymy 3 min
  • Dodajemy rydze
  • Smażymy 4 min
  • Wlewamy szklankę bulionu, w którym gotowały się pulpety
  • Dodajemy pomidorki koktajlowe
  • Gotujemy 5 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Spaghetti z cukinii

  • Cukinię myjemy
  • Odcinamy końcówki z obu stron
  • Jeśli mamy spiromat to robimy na nim makaron
  • Jeśli nie mamy, to kroimy wzdłuż w cienkie plastry
  • Plastry kroimy wzdłuż w cienkie paski – makaron
  • Gotowy makaron z cukinii wrzucamy do gorącego sosu
  • Mieszamy przez minutę (nie trzeba gotować)
  • Można nakładać i jeść

Rady dietetyka

Możesz użyć białej rzodkwi lub kalarepy do przyrządzenia warzywnego makaronu.

Dopasuj składniki przepisu do Twojej aktualnej diety – dzięki powyższym piktogramom nie jest to trudne.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętego, powiązanego przepisu, by sprawdzić ten przepis na wywarze kostnym.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 cukinia (ok. 300 g)
  • 4 pomidory koktajlowe (80 g)
  • 3 szt. świeżych lub mrożonych rydzów (ok. 54 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 400 g łopatki, karkówki lub gulaszowego z sarny
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 1 łyżka majeranku suszonego (ok. 5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Nóż, Rondel, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Warzywa pieczone a’la grillowane

Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…

WIĘCEJ >

Hummus pomidorowo-paprykowy

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >