fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron ze świeżą bazylią, pomidorami i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27f7cff4-060d-4e29-82eb-a0b5a7582ce6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron ze świeżą bazylią, pomidorami i cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę (końcówki odcinamy)
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię oraz pomidory i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż pomidory popękają)
  • Zieleninę siekamy
  • Na talerze nakładamy makaron, na wierzch kładziemy warzywa i posypujemy zieleniną oraz przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (455 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Bazylia (świeża) (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jajecznica z żółtek na marchewce i pietruszce

Marchewkę i pietruszkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Warzywa kroimy w cienkie plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory, a na nich układamy na przemian plastry warzyw tak, aby lekko zachodziły na siebie Warzywa posypujemy przyprawami (solą,…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >