fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z kremem dyniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ca8b90e-1e83-4203-9001-76054fb1c14d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z kremem dyniowym

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Do garnka wlewamy mleko, dodajemy purée z dyni, dokładnie ubijamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i pozostawiamy na bardzo małym (jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody)
  • Do sosu dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Następnie do sosu dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
  • Opcjonalnie możemy posypać makaron tartym serem np. parmezanem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Tagliatelle (455 g)
  • Purée z dyni (przecier) (210 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z wołowiną i grzybami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy Mięso, (…)

WIĘCEJ >

Makaron z wędzonym kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Mięso (…)

WIĘCEJ >

Makaron z tuńczykiem i groszkiem

Ser (żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Makaron (…)

WIĘCEJ >

Makaron z dynią, fetą i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Makaron z szynką i serem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Szynkę kroimy w cienką kostkę Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne (…)

WIĘCEJ >