Makaron z kremem dyniowym
Makaron z kremem dyniowym
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Do garnka wlewamy mleko, dodajemy purée z dyni, dokładnie ubijamy i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i pozostawiamy na bardzo małym (jeśli sos jest za gęsty – dodajemy odrobinę wody)
- Do sosu dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
- Następnie do sosu dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
- Opcjonalnie możemy posypać makaron tartym serem np. parmezanem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.
Autor
Lista składników
- Makaron Tagliatelle (455 g)
- Purée z dyni (przecier) (210 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zapiekanka ziemniaczana a’la pizza
Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek (parmezan do osobnej) Pomidory kroimy w drobną kostkę Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem…
WIĘCEJ >Wątróbka kacza z jabłkami, cebulą i ziemniakami
Ziemniaki obrać i ugotować W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy wątróbkę Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce Jabłko przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Wątróbkę delikatnie położyć…
WIĘCEJ >Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką
Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.
WIĘCEJ >Złote rosti
Boczek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż będzie chrupiący) Dynię z selerem obieramy, kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki) i wrzucamy do miski Ser ścieramy na…
WIĘCEJ >