fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z wędzonym kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c2ea186-1ecf-4fbb-b934-a92260dfab7b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z wędzonym kurczakiem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mąkę, mieszamy i dusimy przez ok. 1 minutę (na średnim ogniu)
  • Ściągamy rondel z kuchenki i stopniowo dolewamy mleko, cały czas mieszając
  • Stawiamy rondel na małym ogniu i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy ser, skórkę i sok z cytryny, zieleninę oraz mięso, całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i wrzucamy z powrotem do rondla
  • Dodajemy sos z kurczakiem i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak wędzony (400 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Makaron Tagliatelle (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (50 ml)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka jagnięca z purée

Boczek kroimy w drobną kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Por kroimy w plasterki (tylko białą część) Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do miski…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Kapustę szatkujemy Marchew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy…

WIĘCEJ >

Makaron z wędzonym łososiem

Zieleninę drobno siekamy Rybę kroimy w cienkie paski Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy W rondlu roztapiamy tłuszcz, a kiedy zacznie skwierczeć – wsypujemy…

WIĘCEJ >