fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z kurczakiem po singapursku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdd23fd1-e9fe-45ec-8496-aac0d2ca2635
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z kurczakiem po singapursku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos ostrygowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią kuchenną i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Cebulę koimy w skośne plastry
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 5-6 minut, aby zmiękł, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy marchew oraz połowę cebuli i smażymy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż marchew zmięknie)
  • Dodajemy przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy makaron oraz kiełki i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż kiełki zmiękną)
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Makaron Spaghetti (400 g)
  • Kiełki fasoli Mung (200 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane halloumi z sałatką

Ser kroimy w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Pomidora kroimy w cząstki Awokado obieramy i kroimy w plastry Na talerzu układamy wszystkie warzywa i skrapiamy…

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Twarożek z pestek dyni

Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >