fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z kurczakiem po singapursku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccdd23fd1-e9fe-45ec-8496-aac0d2ca2635
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z kurczakiem po singapursku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy sos ostrygowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią kuchenną i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie paski
  • Cebulę koimy w skośne plastry
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 5-6 minut, aby zmiękł, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy marchew oraz połowę cebuli i smażymy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż marchew zmięknie)
  • Dodajemy przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy makaron oraz kiełki i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż kiełki zmiękną)
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Makaron Spaghetti (400 g)
  • Kiełki fasoli Mung (200 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z szynką i serem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Szynkę kroimy w cienką kostkę Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne (…)

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a (…)

WIĘCEJ >

Makaron w sosie słonecznikowym

Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło Rozgrzewamy na patelni masło. Po (…)

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z kurkami

Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy (…)

WIĘCEJ >