logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa76ec21-0b2d-4e86-b10f-da3c56aa034e

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa76ec21-0b2d-4e86-b10f-da3c56aa034e

Przygotowanie

  • Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso 
  • Zasmażamy przez 5 min
  • Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min
  • Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 min
  • Dolewamy 2 szklanki zimnej wody z kranu
  • Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie
  • Dodajemy tymianek, oregano, bazylię, sól i pieprz
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy 30 min
  • Co jakiś czas trzeba zamieszać
  • Po pół godzinie próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Makaron z warzyw:

  • Rzodkiew myjemy pod bieżącą wodą
  • Przepuszczamy rzodkiew przez sipromat
  • Jeśli ktoś nie ma spiromatu to należy pociąć warzywa wzdłuż na plastry i wzdłuż na paski makaronowe
  • Makaron warzywny wrzucamy do gorącego sosu, mieszamy i podgrzewamy 1 min (nie gotujemy)

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew
  • 250 g mielonej łopatki wieprzowej
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki przecieru / koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczka suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżki smalcu lub masła klarowanego

Potrzebny sprzęt

Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone (…)

WIĘCEJ >

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz (…)

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl