Steki z kalafiora
Steki z kalafiora
Przygotowanie
- Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem
- Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
- Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 – 200 stopni, do czasu aż kalafior będzie ładnie przyrumieniony i miękki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Z 1 główki kalafiora można wykroić 2-3 ładne steki. Są to plastry z samego środka. Resztę kalafiora warto zużyć do przygotowania zupy krem.
Autor
Lista składników
- Kalafior (300 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek suszony (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.