fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi w szynce parmeńskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc5c6d0c-c8fd-4aba-9c02-b007bc52a068
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szparagi w szynce parmeńskiej

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy końcówki, a następnie owijamy każdego szparaga plastrem szynki
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy szparagi i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier przenosimy szparagi i wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut (pieczemy do momentu, aż szynka się zarumieni, a szparagi będą miękkie)
  • Upieczone szparagi nakładamy na talerze, posypujemy przyprawami (pieprzem) i skrapiamy sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Szparagi możesz podawać z dodatkiem jaj sadzonych i awokado lub z innymi, ulubionymi składnikami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (360 g)
  • Szynka parmeńska (180 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sajgonki ze świeżymi warzywami

Marchew oraz ogórka obieramy i kroimy w słupki Mango oraz awokado obieramy i kroimy w cienkie plasterki Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy sezamem Sałatę rwiemy na części Przygotowujemy miskę z gorącą wodą Papier…

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce z biedronkami

Na kromki chleba nakładamy ser i kroimy na pół w trójkąty Koper drobno siekamy i posypujemy nim kanapki Z mozzarelli wycinamy kółka Pomidorki kroimy na pół, a następnie wycinamy z nich małe trójkąciki (tak jak…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >