fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min)
  • Szparagi obieramy
  • Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Wybijamy 2 jajka i smażymy 3 min
  • Ziemniaki nakładamy na talerz, obok kładziemy szparagi
  • Na szparagi kładziemy jajko
  • Polewamy ziemniaki resztą tłuszczu z patelni 

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas:
Składniki: 0
Porcje:
Trudność:

Lista składników

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Naleśniki z kiełkami soi

Farsz Kiełki dokładnie płuczemy i odsączamy na ręczniku papierowym Marchewkę i imbir obieramy, myjemy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (na dużym ogniu) Wrzucamy kiełki, marchewkę oraz imbir i cały…

WIĘCEJ >

Orzechowe kruche ciasteczka

Tłuszcz powinien mieć temp. pokojową Orzechy mielimy (np. w młynku) Do miski wkładamy tłuszcz, wsypujemy cukier, dodajemy ekstrakt i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy Cały czas mieszając dosypujemy mąkę, orzechy oraz przyprawy (sól) Ciasto…

WIĘCEJ >