fbpx
logo
Szukaj
open close

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2dfc8c88-ea9e-4ba6-8fc7-550bdfc500b5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Przygotowanie

  • Do miski wrzucamy rodzynki, zalewamy gorącą woda i odstawiamy na ok. 10 minut, aby napęczniały
  • Po tym czasie rodzynki odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (na złoto)
  • Dodajemy szpinak i czosnek, mieszamy i gotujemy do momentu, aż szpinak zmięknie
  • Dodajemy rodzynki i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i przenosimy na półmisek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szpinaku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (500 g)
  • Rodzynki (50 g)
  • Orzechy piniowe (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapki portobello z jajem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy trzonki Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut Następnie…

WIĘCEJ >

Deserek waniliowy

Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody Kiedy żelatyna się ochłodzi – dolewamy pozostałą wodę i dokładnie mieszamy Jogurt miksujemy z cukrem i miodem Następnie cały czas miksując wlewamy stopniowo do jogurtu żelatynę Deserek wkładamy…

WIĘCEJ >

Hummus

Ciecierzycę wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Po tym czasie ciecierzycę odcedzamy, przesypujemy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (ok. 1 godz.) Następnie…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie wymieniamy wodę i odstawiamy grzyby jeszcze na ok. 1 godz. Następnie grzyby odcedzamy (wody nie wylewamy)…

WIĘCEJ >