Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Przygotowanie
- Do miski wrzucamy rodzynki, zalewamy gorącą woda i odstawiamy na ok. 10 minut, aby napęczniały
- Po tym czasie rodzynki odcedzamy
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (na złoto)
- Dodajemy szpinak i czosnek, mieszamy i gotujemy do momentu, aż szpinak zmięknie
- Dodajemy rodzynki i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i przenosimy na półmisek
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szpinaku.
Autor
Lista składników
- Szpinak (500 g)
- Rodzynki (50 g)
- Orzechy piniowe (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.