fbpx
logo
Szukaj
open close

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2dfc8c88-ea9e-4ba6-8fc7-550bdfc500b5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Przygotowanie

  • Do miski wrzucamy rodzynki, zalewamy gorącą woda i odstawiamy na ok. 10 minut, aby napęczniały
  • Po tym czasie rodzynki odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (na złoto)
  • Dodajemy szpinak i czosnek, mieszamy i gotujemy do momentu, aż szpinak zmięknie
  • Dodajemy rodzynki i przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i przenosimy na półmisek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szpinaku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (500 g)
  • Rodzynki (50 g)
  • Orzechy piniowe (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym z owocami, z orzechami włoskimi i z miętą

Kaszę gryczaną gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy owoce, posypujemy listkami mięty i posiekanymi orzechami włoskimi Podajemy

WIĘCEJ >

Kurczak z sezamem na słodko

Do miski wlewamy tłuszcz (olej) i sos sojowy, dodajemy dżem i całość dokładnie mieszamy Do osobnej miski wkładamy mięso, polewamy 2/3 ilości marynaty i dokładnie mieszamy, a następnie wkładamy mięso do lodówki na ok. 2…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >