fbpx
logo
Szukaj
open close

Szpinak ze śmietaną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fd69749-150c-4712-8158-2400419b412e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinak ze śmietaną

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy szpinak, śmietankę, bulion oraz przyprawy (sól, pieprz i gałkę muszkatołową), dokładnie mieszamy i podsmażamy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż szpinak zmięknie)
  • Szpinak smażymy jeszcze przez ok. 15 minut (do momentu, aż stanie się całkowicie miękki, a sos zgęstnieję)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szpinaku.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (200 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (180 ml)
  • Bulion mięsny (60 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wrap z serem i z pieczarkami

Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta Na…

WIĘCEJ >

Tradycyjny dressing do sałatki cezara

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do rondla Dodajemy żółtka jaj, ocet, musztardę oraz sos Worcestershire i podgrzewamy na małym ogniu przez ok. 5 minut, cały czas mieszając Następnie ściągamy rondel z kuchenki i…

WIĘCEJ >

Proste rybne curry

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm Jarmuż rozdrabniamy Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >