fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony szpinak z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01455a15-372b-4d54-a127-56573c39cc3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażony szpinak z orzechami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Szpinak grubo siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę)
  • Wrzucamy orzechy oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy szpinak i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż szpinak „zwiędnie”)
  • Dodajemy zieleninę, sok z cytryny oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań ze szpinakiem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (500 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Orzechy piniowe (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czerwony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dip z fasoli i awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy Dodajemy miód Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 3

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >