fbpx
logo
Szukaj
open close

Sztuka mięsa z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86f3c81f-7409-4956-ab9f-df9c61686c10
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sztuka mięsa z grilla

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy grill
  • Mięso posypujemy przyprawami z każdej strony, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony
  • Grillowane mięso podajemy z keczupem i musztardą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina rostbef (280 g)
  • Ketchup (40 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Grill

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z serem i pieczarkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wylewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i smażymy do powierzchniowego ścięcia Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Pieczony camembert z ananasem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Ananasa kroimy w kostkę Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy ser, na wierzch nakładamy kawałki ananasa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >