Sztuka mięsa z grilla
Sztuka mięsa z grilla
Przygotowanie
- Rozgrzewamy grill
- Mięso posypujemy przyprawami z każdej strony, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony
- Grillowane mięso podajemy z keczupem i musztardą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina rostbef (280 g)
- Ketchup (40 g)
- Musztarda (40 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Łosoś grillowany z warzywami
Zieleninę siekamy Łososia kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posypujemy zieleniną oraz przyprawami Rozgrzewamy patelnię grillową Na patelnię kładziemy rybę i grillujemy przez ok. 3…
WIĘCEJ >Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami
Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…
WIĘCEJ >Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą
Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić w plastry Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu…
WIĘCEJ >Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami
Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…
WIĘCEJ >