fbpx
logo
Szukaj
open close

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c225f125e-2f62-43af-a5bd-250eb745f156
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła
  • Następnie stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Wlewamy sos pomarańczowy i zagotowujemy, co jakiś czas obracając mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Cytrynowo-czosnkowy kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafior z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dolewamy bulion i sok z cytryny, dodajemy…

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Kanapki warzywno-bekonowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze układamy plastry bekonu i pieczemy przez ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż boczek będzie złoty i chrupiący) Następnie przekładamy boczek…

WIĘCEJ >

Pieczone kotlety wołowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na…

WIĘCEJ >