fbpx
logo
Szukaj
open close

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c225f125e-2f62-43af-a5bd-250eb745f156
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła
  • Następnie stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Wlewamy sos pomarańczowy i zagotowujemy, co jakiś czas obracając mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Masło (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - mała, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Sałatka z krewetkami i żółtym serem

Ser kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w paski, a następnie na 2-3 części Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie gotujemy krewetki we wrzącej wodzie przez…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę z masłem) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >