fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-311
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła
  • Następnie stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Zieleninę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Wlewamy sos pomarańczowy i zagotowujemy, co jakiś czas obracając mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szynki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina szynka (surowa) (400 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (200 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Dżem pomarańczowy niskosłodzony (60 g)
  • Masło (15 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Szałwia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z szynką i serem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Szynkę kroimy w cienką kostkę Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i odstawiamy W rondlu…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >