fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaki O’Brien

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-132
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ziemniaki O’Brien

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ziemniaki odcedzamy i przenosimy na ręcznik papierowy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy tłuszcz (masło), zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Kapustę szatkujemy Cukinię kroimy w kostkę Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa (poza cukinią), zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia…

WIĘCEJ >

Ryżowy zajączek z kotlecikami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Mięso oczyszczamy i kroimy na trójkątne kawałki Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do…

WIĘCEJ >

Potrawka z serc drobiowych

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Serca dokładnie oczyszczamy z białych części Podgardle kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, podgardle oraz przyprawy (poza solą)…

WIĘCEJ >