fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz27-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki
  • Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min)
  • Do miski wkładamy twaróg
  • Dodajemy śmietanę
  • Siekamy szczypiorek i dodajemy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Ziemniaki kładziemy na talerzu, a na nie kładziemy gzik (twarożek ze śmietaną)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tej potrawy odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ziemniak (450 g)
  • Ser twarogowy krowi półtłusty (200 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Pizzerki z bakłażana

Bakłażana kroimy na talarki (około 0,5 cm). Talarki układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Po 15 minutach wyjmujemy blachę, a każdy talarek: posypujemy…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >