fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz27-4-3

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki
  • Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min)
  • Do miski wkładamy twaróg
  • Dodajemy śmietanę
  • Siekamy szczypiorek i dodajemy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Ziemniaki kładziemy na talerzu, a na nie kładziemy gzik (twarożek ze śmietaną)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy ta potrawa odpowiada Twojej diecie i nietolerancjom – informacje zawarte w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 opakowanie półtłustego twarogu (250 g)
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% (100 ml)
  • ½ pęczka szczypiorku (ok. 10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem Spróbować…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >