fbpx
logo
Szukaj
open close

Taco z ryby w panierce kukurydzianej z sałatką colesław

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ef51651-80dd-4986-b9c3-968797275c80
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Taco z ryby w panierce kukurydzianej z sałatką colesław

Przygotowanie

Ryba

  • Rybę kroimy w paski o szerokości ok. 5 cm
  • Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (chili i sól) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/2 ilości)
  • Kawałki ryby obtaczamy w mące z przyprawami, kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (na złotobrązowy kolor)
  • Usmażoną rybę kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Colesław

  • Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Przed podaniem trzymamy sałatkę w lodówce
  • Na tortillę kładziemy rybę i sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań taco.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Ryba

  • Dorsz atlantycki (świeży) (900 g)
  • Tortilla (840 g)
  • Mąka kukurydziana (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Chili w proszku (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Colesław

  • Kapusta biała (400 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (2.5 ml)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa babuni

Banany obieramy i kroimy w plasterki Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plasterki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do zarumienienia.

WIĘCEJ >