fbpx
logo
Szukaj
open close

Taco z ryby w panierce kukurydzianej z sałatką colesław

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ef51651-80dd-4986-b9c3-968797275c80
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Taco z ryby w panierce kukurydzianej z sałatką colesław

Przygotowanie

Ryba

  • Rybę kroimy w paski o szerokości ok. 5 cm
  • Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (chili i sól) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/2 ilości)
  • Kawałki ryby obtaczamy w mące z przyprawami, kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (na złotobrązowy kolor)
  • Usmażoną rybę kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Colesław

  • Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Przed podaniem trzymamy sałatkę w lodówce
  • Na tortillę kładziemy rybę i sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań taco.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Ryba

  • Dorsz atlantycki (świeży) (900 g)
  • Tortilla (840 g)
  • Mąka kukurydziana (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Chili w proszku (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Colesław

  • Kapusta biała (400 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (2.5 ml)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kurczak taco z sosem salsa

Paprykę kroimy w ćwiartki (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i grillujemy do momentu, aż jej (…)

WIĘCEJ >

Tacos z wołowiną

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni podgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i (…)

WIĘCEJ >

Sałatka taco z kurczakiem na ciepło

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Taco z kurczakiem i awokado

Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy Sałatę rozdrabniamy Pomidory kroimy w plasterki Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20-30 minut, a (…)

WIĘCEJ >