fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tagliatelle z marchewki i cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52a965ab-273d-40e8-918a-0e7867d210e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przygotowanie

  • Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
  • Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
  • Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
  • Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Estragon suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >