Tagliatelle z marchewki i cukinii
Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przygotowanie
- Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
- Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
- Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
- Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cząber suszony (1 g)
- Estragon suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)
Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…
WIĘCEJ >Pieczony mintaj z papryczkami padron
Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…
WIĘCEJ >Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi
Mini kebab:· Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >