fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tagliatelle z marchewki i cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52a965ab-273d-40e8-918a-0e7867d210e1

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przygotowanie

  • Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
  • Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
  • Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
  • Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Sprawdź powiązane przepisy, w których znajdują inne makarony warzywne.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.  Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Bażant z wolnowaru w grzybach

Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >