Tagliatelle z marchewki i cukinii
Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przygotowanie
- Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
- Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
- Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
- Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety.
Uwagi
Sprawdź powiązane przepisy, w których znajdują inne makarony warzywne.
Autor
Lista składników
- ½ cukinii (150 g)
- 2 marchewki (120 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
- 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
- 1 szczypta estragonu (1 g)
- 1 szczypta cząbru (1 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.
WIĘCEJ >Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT
WIĘCEJ >Fritatta szpinakowa
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…
WIĘCEJ >Zupa wędzona
Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…
WIĘCEJ >