fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tagliatelle z marchewki i cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52a965ab-273d-40e8-918a-0e7867d210e1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przygotowanie

  • Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
  • Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
  • Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
  • Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Sprawdź powiązane przepisy, w których znajdują inne makarony warzywne.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…

WIĘCEJ >

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >