fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tagliatelle z marchewki i cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52a965ab-273d-40e8-918a-0e7867d210e1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przygotowanie

  • Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle
  • Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut
  • Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na patelnię dwa jajka
  • Energicznie mieszamy tak, aby makaron połączył się z masą jajeczną. Podajemy od razu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu przeanalizować pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Sprawdź powiązane przepisy, w których znajdują inne makarony warzywne.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >