fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tartinki z pieczonym kozim serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7c4dd81-dffe-4676-844f-997842bab9e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tartinki z pieczonym kozim serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietanę, zieleninę oraz pokruszony ser i całość dokładnie mieszamy
  • Z ciasta francuskiego wykrajamy krążki o średnicy ok. 8 cm, a następnie wkładamy je w otwory w formie
  • Pomidory kroimy na kawałki
  • Na każdy krążek nakładamy porcję suszonych pomidorów oraz mieszankę serową i wkładamy formę do piekarnika na ok. 25 minut (pieczemy do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru)
  • Po tym czasie wyciągamy z piekarnika formę i odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 sztuk.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser twarogowy kozi (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Ciasto francuskie (140 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ser kozi w ziołach i orzechach

Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy bledować) Dodajemy orzechy i całość dokładnie blendujemy Mieszankę orzechów z przyprawami wysypujemy na talerz i obtaczamy w niej ser (tak aby był równomiernie pokryty)…

WIĘCEJ >

Śmietana z malinami

Do miski nakładamy śmietanę i posypujemy malinami

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy…

WIĘCEJ >