fbpx
logo
Szukaj
open close

Tartinki z pieczonym kozim serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7c4dd81-dffe-4676-844f-997842bab9e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tartinki z pieczonym kozim serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietanę, zieleninę oraz pokruszony ser i całość dokładnie mieszamy
  • Z ciasta francuskiego wykrajamy krążki o średnicy ok. 8 cm, a następnie wkładamy je w otwory w formie
  • Pomidory kroimy na kawałki
  • Na każdy krążek nakładamy porcję suszonych pomidorów oraz mieszankę serową i wkładamy formę do piekarnika na ok. 25 minut (pieczemy do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru)
  • Po tym czasie wyciągamy z piekarnika formę i odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 sztuk.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser twarogowy kozi (200 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Ciasto francuskie (140 g)
  • Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Talerz warzyw z dipem serowym

Ser kruszymy na małe kawałki do blendera Czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy do blendera Dodajemy jogurt oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując stopniowo dolewamy mleko i blendujemy do momentu,…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >