Tartinki z pieczonym kozim serem
Tartinki z pieczonym kozim serem
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietanę, zieleninę oraz pokruszony ser i całość dokładnie mieszamy
- Z ciasta francuskiego wykrajamy krążki o średnicy ok. 8 cm, a następnie wkładamy je w otwory w formie
- Pomidory kroimy na kawałki
- Na każdy krążek nakładamy porcję suszonych pomidorów oraz mieszankę serową i wkładamy formę do piekarnika na ok. 25 minut (pieczemy do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru)
- Po tym czasie wyciągamy z piekarnika formę i odkładamy do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypada 4-5 sztuk.
Autor
Lista składników
- Ser twarogowy kozi (200 g)
- Jajo kurze (153 g)
- Ciasto francuskie (140 g)
- Śmietanka kremówka 30% (100 ml)
- Pomidor suszony (100 g)
- Estragon (świeży) (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Czekoladki herbaciane
Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…
WIĘCEJ >Jabłkowe szczęki
Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.
WIĘCEJ >Talerz warzyw z dipem serowym
Ser kruszymy na małe kawałki do blendera Czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy do blendera Dodajemy jogurt oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując stopniowo dolewamy mleko i blendujemy do momentu,…
WIĘCEJ >Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową
Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…
WIĘCEJ >