Tosty z indykiem i sezamem

Tosty z indykiem i sezamem
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem
- Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i przenosimy do miski
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z cebulką
- Do miski z cebulką wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy oraz białko i dokładnie mieszamy
- Z chleba usuwamy skórkę i każdą kromkę kroimy na pół po przekątnej
- Na talerz wysypujemy sezam
- Na każdej kromce rozsmarowujemy łyżkę masy mięsnej, po czym przyciskamy kromki do ziaren, aby się przykleiły
- Kromki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
- Tosty podajemy z sosem chili
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 osobę przypadają 2 kromki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (300 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
- Sos chili (słodki) (120 g)
- Cebula dymka (60 g)
- Jajo białko (30 g)
- Sezam biały (30 g)
- Kolendra (świeża) (9 g)
- Imbir korzeń (5 g)
- Sos sojowy (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.