fbpx
logo
Szukaj
open close

Tosty z indykiem i sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced663ea1-37eb-4735-8de3-25eb5db469ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tosty z indykiem i sezamem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z cebulką
  • Do miski z cebulką wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy oraz białko i dokładnie mieszamy
  • Z chleba usuwamy skórkę i każdą kromkę kroimy na pół po przekątnej
  • Na talerz wysypujemy sezam
  • Na każdej kromce rozsmarowujemy łyżkę masy mięsnej, po czym przyciskamy kromki do ziaren, aby się przykleiły
  • Kromki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Tosty podajemy z sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 osobę przypadają 2 kromki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
  • Sos chili (słodki) (120 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sezam biały (30 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sos sojowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Ciasto czekoladowo-migdałowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz i czekoladę kroimy na kawałki, a następnie wrzucamy do miski i podgrzewamy w mikrofalówce przez ok. 2 minuty (do momentu, aż składniki…

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…

WIĘCEJ >