fbpx
logo
Szukaj
open close

Tosty z indykiem i sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced663ea1-37eb-4735-8de3-25eb5db469ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tosty z indykiem i sezamem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z cebulką
  • Do miski z cebulką wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy oraz białko i dokładnie mieszamy
  • Z chleba usuwamy skórkę i każdą kromkę kroimy na pół po przekątnej
  • Na talerz wysypujemy sezam
  • Na każdej kromce rozsmarowujemy łyżkę masy mięsnej, po czym przyciskamy kromki do ziaren, aby się przykleiły
  • Kromki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Tosty podajemy z sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 osobę przypadają 2 kromki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
  • Sos chili (słodki) (120 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sezam biały (30 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sos sojowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Francuskie tosty z cynamonem

Bułkę (najlepiej z poprzedniego dnia) kroimy w plastry Banany obieramy i kroimy w plasterki Nektarynki kroimy w plasterki (pestki usuwamy) (…)

WIĘCEJ >

Tosty z awokado i jajem

Awokado obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski, a następnie ugniatamy widelcem na papkę Kromki chleba pieczemy w tosterze (…)

WIĘCEJ >

Tost z miodem i owocami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy kromki chleba i smarujemy miodem (…)

WIĘCEJ >

Tosty z szynką i serem

Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera oraz plaster szynki i składamy kromki po dwie Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera (…)

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >