fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tosty z indykiem i sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced663ea1-37eb-4735-8de3-25eb5db469ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tosty z indykiem i sezamem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem
  • Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z cebulką
  • Do miski z cebulką wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy oraz białko i dokładnie mieszamy
  • Z chleba usuwamy skórkę i każdą kromkę kroimy na pół po przekątnej
  • Na talerz wysypujemy sezam
  • Na każdej kromce rozsmarowujemy łyżkę masy mięsnej, po czym przyciskamy kromki do ziaren, aby się przykleiły
  • Kromki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Tosty podajemy z sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 osobę przypadają 2 kromki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (210 g)
  • Sos chili (słodki) (120 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Sezam biały (30 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Sos sojowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z purée z dyni

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Po upieczeniu i ostudzeniu blendujemy dynię z mlekiem kokosowym i…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Babeczki z jagodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy Do osobnej miski wybijamy jajo i roztrzepujemy widelcem, a następnie dolewamy mleko oraz tłuszcz i ponownie…

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >