Twarogowa myszka na ziemniakach z warzywami
Twarogowa myszka na ziemniakach z warzywami
Przygotowanie
- Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Kukurydzę kroimy w plastry
- Marchew obieramy i kroimy w plastry
- Kukurydzę z marchwią gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
- Brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
- Z papryki wycinamy kawałki na kształt uszek
- Wszystkie warzywa odcedzamy
- Ziemniaki ugniatamy na jednolitą konsystencję i nakładamy na talerz
- Ser nabieramy łyżką do lodów, tak aby powstała kulka i nakładamy na ziemniaki
- Na talerzu układamy pozostałe składniki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (75 g)
- Brokuł (20 g)
- Kukurydza – kolba (15 g)
- Ser twarogowy krowi półtłusty (10 g)
- Marchew (6 g)
- Papryka czerwona (2 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz ziarnisty (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.