Bułka dziecięca – myszka
Bułka dziecięca – myszka
Przygotowanie
- Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
- W górnej połówce robimy dwie małe dziurki, tak aby wsadzić w nie szynkę
- Z szynki wykrajamy kółka i wkładamy w otwory w bułce
- Z oliwki czarnej wykrajamy kawałki na kształt oczek i noska
- Pomidorka koktajlowego kroimy na pół
- Rzodkiewkę i pomidora kroimy w plastry
- Na dolną połówkę bułki kładziemy sałatę, ser, pomidora oraz rzodkiewkę, posypujemy przyprawami i nakładamy górną połówkę, którą dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (80 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Pomidor (20 g)
- Ser żółty (15 g)
- Rzodkiewka (15 g)
- Pomidor koktajlowy (10 g)
- Sałata masłowa (10 g)
- Masło (7 g)
- Oliwki zielone (6 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti konjac w sosie pomidorowym
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…
WIĘCEJ >Hawajskie kotlety wieprzowe
Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok….
WIĘCEJ >Koktajl truskawkowy z awokado
Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody
WIĘCEJ >Ostrygi z pastą kaparową
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…
WIĘCEJ >