fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bułka dziecięca – myszka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c92cd212f-4ec1-4e7a-88bc-587eb8c90571
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bułka dziecięca – myszka

Przygotowanie

  • Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem
  • W górnej połówce robimy dwie małe dziurki, tak aby wsadzić w nie szynkę
  • Z szynki wykrajamy kółka i wkładamy w otwory w bułce
  • Z oliwki czarnej wykrajamy kawałki na kształt oczek i noska
  • Pomidorka koktajlowego kroimy na pół
  • Rzodkiewkę i pomidora kroimy w plastry
  • Na dolną połówkę bułki kładziemy sałatę, ser, pomidora oraz rzodkiewkę, posypujemy przyprawami i nakładamy górną połówkę, którą dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka pszenna (80 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Pomidor (20 g)
  • Ser żółty (15 g)
  • Rzodkiewka (15 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Oliwki zielone (6 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti konjac w sosie pomidorowym

Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Ostrygi z pastą kaparową

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny oraz tłuszcz (oliwę) i całość dokładnie blendujemy na jednolitą pastę Gotową pastę wkładamy do lodówki…

WIĘCEJ >