fbpx
logo
Szukaj
open close

Twarogowo-brokułowa owieczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4603e948-039a-4ccc-a83e-8c240fd457ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Twarogowo-brokułowa owieczka

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Z chleba wycinamy główkę i uszka owieczki
  • Z salami wycinamy trójkąciki pasujące na kształt uszek
  • Na wyciętą główkę owieczki nakładamy twaróg
  • Sałatę targamy na części
  • Z cebuli wycinamy krążki i paski
  • Z oliwki wycinamy małe kawałki na oczka
  • Z pomidora wycinamy kawałek na kształt pyszczka
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt liter H i I
  • Brokuł odcedzamy
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki na kształt owieczki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Brokuł (20 g)
  • Ser twarogowy krowi (10 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Salami (3 g)
  • Cebula (3 g)
  • Ser żółty (3 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Pomidor (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ziemniaczana pszczoła z pulpecikiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka Salami kroimy (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaczany ptaszek

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Kiełbasę wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na (…)

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – hipopotam

Na kromki nakładamy ser Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca dżdżownica z parówki

Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz (…)

WIĘCEJ >