fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarogowo-brokułowa owieczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4603e948-039a-4ccc-a83e-8c240fd457ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Twarogowo-brokułowa owieczka

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Z chleba wycinamy główkę i uszka owieczki
  • Z salami wycinamy trójkąciki pasujące na kształt uszek
  • Na wyciętą główkę owieczki nakładamy twaróg
  • Sałatę targamy na części
  • Z cebuli wycinamy krążki i paski
  • Z oliwki wycinamy małe kawałki na oczka
  • Z pomidora wycinamy kawałek na kształt pyszczka
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt liter H i I
  • Brokuł odcedzamy
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki na kształt owieczki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Brokuł (20 g)
  • Ser twarogowy krowi (10 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Salami (3 g)
  • Cebula (3 g)
  • Ser żółty (3 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Pomidor (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Klopsy z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy małe pulpety W garnku zagotowujemy wodę Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki…

WIĘCEJ >

Jaja na twardo na szpinaku

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Do miski wkładamy szpinak, ogórka oraz jaja i całość polewamy…

WIĘCEJ >

Grillowana stek wołowy i pieczone ziemniaki

Grillowana wołowina Z lodówki wyciągamy mięso i odkładamy na ok. 25-35 minut, tak aby osiągnęło temp. pokojową Następnie mięso solimy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 1-3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >