fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarogowo-brokułowa owieczka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4603e948-039a-4ccc-a83e-8c240fd457ff
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Twarogowo-brokułowa owieczka

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
  • Z chleba wycinamy główkę i uszka owieczki
  • Z salami wycinamy trójkąciki pasujące na kształt uszek
  • Na wyciętą główkę owieczki nakładamy twaróg
  • Sałatę targamy na części
  • Z cebuli wycinamy krążki i paski
  • Z oliwki wycinamy małe kawałki na oczka
  • Z pomidora wycinamy kawałek na kształt pyszczka
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt liter H i I
  • Brokuł odcedzamy
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki na kształt owieczki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Brokuł (20 g)
  • Ser twarogowy krowi (10 g)
  • Sałata karbowana (5 g)
  • Salami (3 g)
  • Cebula (3 g)
  • Ser żółty (3 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Pomidor (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z łososia i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Do rondla wlewamy mleko, dodajemy rybę…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy Kanapki z pastą z awokado i jajkiem…

WIĘCEJ >

Purée z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…

WIĘCEJ >