fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryżowy zegar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca741daef-b631-4a65-8549-903c2f571919
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryżowy zegar

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Oliwki kroimy w paski (jedną zostawiamy w całości)
  • Paprykę kroimy w paski (na kształt wskazówek)
  • Na talerz nakładamy ryż i układamy pozostałe składniki na kształt zegara, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Oliwki czarne (15 g)
  • Sałata masłowa (10 g)
  • Groszek zielony (3 g)
  • Papryka czerwona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding gryczany

Do miski wsypujemy mąkę, kakao oraz cynamon, dodajemy skórkę pomarańczową, miód oraz połowę ilości mleka i całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę Drugą połowę mleka wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Przygotowaną masę wlewamy…

WIĘCEJ >

Pikantne frytki serowe

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie paski i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >