fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięce gofry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb84ca3ec-13e7-4aed-b499-1ce564434f19
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dziecięce gofry

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz i mieszamy
  • Konsystencja ciasta powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego – w razie potrzeby dodajemy więcej mąki
  • Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Kulki winogrona czerwonego kroimy na pół
  • Morelę kroimy na kawałki w kształcie kółek, rączek i nóżek
  • Na talerzach układamy gofry, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Czereśnia (30 g)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Morela (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Winogrono białe (14 g)
  • Malina (12 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (10 g)
  • Winogrono czerwone (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Gofrownica, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Polędwica w musztardowej marynacie

Do miski wkładamy musztardę, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy Mięso smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. (ale nie dłużej) Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 kawałki, a następnie gotujemy…

WIĘCEJ >