fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięce gofry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb84ca3ec-13e7-4aed-b499-1ce564434f19
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dziecięce gofry

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz i mieszamy
  • Konsystencja ciasta powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego – w razie potrzeby dodajemy więcej mąki
  • Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Kulki winogrona czerwonego kroimy na pół
  • Morelę kroimy na kawałki w kształcie kółek, rączek i nóżek
  • Na talerzach układamy gofry, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Czereśnia (30 g)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Morela (świeża) (20 g)
  • Masło (15 g)
  • Winogrono białe (14 g)
  • Malina (12 g)
  • Cukier puder (10 g)
  • Winogrono czerwone (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Gofrownica, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomidory w ziołowej panierce

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy wzdłuż na pół i układamy na papier (przeciętą stroną do góry) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno…

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Kolorowy ryż z warzywami

Marchew obieramy i kroimy w kostkę Cebulki z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki Papryki kroimy w kostkę Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy marchew i…

WIĘCEJ >

Paszteciki z indykiem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Zieleninę siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy cebulę oraz zieleninę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >