fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a2e8509-a1e0-4ee2-a2ea-6e3f45696f62
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Twarożek z ziołami

Przygotowanie

  • Kokilki (najlepiej o pojemności 200 ml) wykładamy folią kuchenną (zostawiamy na tyle dużo folii na brzegach, aby móc nią później przykryć zawartość kokilek)
  • Zieleninę drobno siekamy (poza rukolą)
  • Do miski wkładamy ser (twaróg), kruszymy fetę, dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę nakładamy do kokilek i ugniatamy łyżką
  • Następnie zawijamy brzegi folii, tak aby zakryć zawartość kokilek i wkładamy kokilki do lodówki na co najmniej 3 godz.
  • Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Pomidorki wrzucamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 minut (pieczemy do momentu, aż pomidory popękają i będą dobrze podgrzane)
  • Przed podaniem odwracamy kokilki do góry nogami, wykładając twarożek na talerz
  • Obok twarożków układamy pomidorki i rukolę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia twarożków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (240 g)
  • Ser twarogowy krowi (200 g)
  • Rukola (200 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Wiosenne warzywa z miętą

Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry, przenosimy do naczynia do gotowania na parze i przykrywamy pokrywką Następnie naczynie z ziemniakami kładziemy na rondel z wrzącą wodą i gotujemy ziemniaki przez ok. 15 minut Cukinię kroimy…

WIĘCEJ >

Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż staną…

WIĘCEJ >

Sałatka warzywna z pomidorem

Pomidora kroimy w cząstki Paprykę kroimy w paski Ogórka kroimy w pół plastry Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i polewamy tłuszczem

WIĘCEJ >