fbpx
logo
Szukaj
open close

Twarożek z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a2e8509-a1e0-4ee2-a2ea-6e3f45696f62
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Twarożek z ziołami

Przygotowanie

  • Kokilki (najlepiej o pojemności 200 ml) wykładamy folią kuchenną (zostawiamy na tyle dużo folii na brzegach, aby móc nią później przykryć zawartość kokilek)
  • Zieleninę drobno siekamy (poza rukolą)
  • Do miski wkładamy ser (twaróg), kruszymy fetę, dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę nakładamy do kokilek i ugniatamy łyżką
  • Następnie zawijamy brzegi folii, tak aby zakryć zawartość kokilek i wkładamy kokilki do lodówki na co najmniej 3 godz.
  • Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C
  • Pomidorki wrzucamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 minut (pieczemy do momentu, aż pomidory popękają i będą dobrze podgrzane)
  • Przed podaniem odwracamy kokilki do góry nogami, wykładając twarożek na talerz
  • Obok twarożków układamy pomidorki i rukolę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia twarożków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (240 g)
  • Ser twarogowy krowi (200 g)
  • Rukola (200 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Koper (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem

Buraki kroimy w pół plastry Z granatu wydrążamy pestki Na talerzu układamy szpinak, na wierzchu kładziemy buraki i całość posypujemy pestkami granatu, orzechami oraz przyprawami i polewamy tłuszczem

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Karbowany makaron z cukinii z brokułami

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >