Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową
Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową
Przygotowanie
- Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą
- Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie
- Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek
- Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min na jednolitą pastę
- Marchew, pietruszkę i seler kromy w kostkę
- Brukselki przekrawamy na 4 części
- Pokrojone składniki wrzucamy do miski
- Dodajemy sos, mieszamy
- Próbujemy i doprawiamy
- Na talerzu kładziemy sałatę, na nią sałatkę
- Obok kładziemy liście cykorii i na każdego kładziemy porcję twarożku
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
Twarożek ze słonecznika
- Pestki słonecznika obrane (150 g)
- Woda po ogórkach kiszonych (50 ml)
- Cykoria (20 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Sałatka jarzynowa
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Seler korzeń (80 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Brukselka (65 g)
- Marchew (45 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Cukiniowe spaghetti z sosem z dyni i boczkiem
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkim ogniu Do oddzielnego rondelka wydrążamy miąższ z dyni, blendujemy na jednolitą masę, a następnie doprawiamy solą, tymiankiem i kurkumą do smaku. Tak powstałą masę przelewamy do…
WIĘCEJ >Porzeczki czarne lub czerwone
Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła
WIĘCEJ >Jaglanka z mlekiem kokosowym
kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, można posypać ulubionymi dodatkami
WIĘCEJ >Komosanka z owocami i bakaliami
Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…
WIĘCEJ >