Twarożek z pestek dyni
Twarożek z pestek dyni
Przygotowanie
- Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz.
- Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski
- Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4 minuty (do momentu uzyskania jednolitej masy)
- Na talerzu układamy liście cykorii, a na każdego liścia nakładamy porcję twarożku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia twarożków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pestki dyni obrane (150 g)
- Woda po ogórkach kiszonych (50 ml)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.