fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z pestek dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz3-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Twarożek z pestek dyni

Przygotowanie

  • Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz.
  • Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4 minuty (do momentu uzyskania jednolitej masy)
  • Na talerzu układamy liście cykorii, a na każdego liścia nakładamy porcję twarożku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia twarożków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pestki dyni obrane (150 g)
  • Woda po ogórkach kiszonych (50 ml)
  • Cykoria (20 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…

WIĘCEJ >