fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8456e5c-e99e-42e6-9014-1c24ef6f5122
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka z brokułami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na talerz wysypujemy mąkę
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Następnie dolewamy wodę i dusimy przez ok. 4-5 minut
  • Na talerz nakładamy brokuły oraz mięso i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem wątróbki.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina wątroba (500 g)
  • Brokuł (400 g)
  • Cebula (315 g)
  • Woda (250 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka pszenna (24 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >

Kurczak pieczony w ziołach

Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu, dodajemy zieleninę oraz czosnek i dokładnie mieszamy Delikatnie podnosimy skórę…

WIĘCEJ >

Sałatka z rzodkiewek

Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ogórka obieramy i kroimy w kostkę Sałatę kroimy w paski Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo-koperkowa

Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Pora kroimy w krążki Kalafior dzielimy na różyczki Zieleninę drobno siekamy Do garnka przenosimy zawartość miski,…

WIĘCEJ >