fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątróbka z brokułami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8456e5c-e99e-42e6-9014-1c24ef6f5122
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wątróbka z brokułami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na talerz wysypujemy mąkę
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Następnie dolewamy wodę i dusimy przez ok. 4-5 minut
  • Na talerz nakładamy brokuły oraz mięso i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem wątróbki.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Brokuł (200 g)
  • Cebula (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Wieprzowina wątroba (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak cytrynowo-imbirowy

Imbir obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy imbir i smażymy przez ok. 30 sek. Wlewamy wino, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy cukier i zagotowujemy Następnie…

WIĘCEJ >

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Kukurydza z grilla

Zieleninę siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie…

WIĘCEJ >

Kurczak w stylu wiejskim

Kurczaka kroimy na kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Por kroimy w plastry (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kurczaka i smażymy każdy kawałek przez ok. 5 minut z obu…

WIĘCEJ >