fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z wątróbki z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd20def44-fd7a-486b-b1e1-5e83c0fd30c1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z wątróbki z cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min
  • Wyłączamy palnik
  • Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje past z wątróbki oraz przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Indyk wątróbka (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Panna cotta kokosowa z truskawkami

Panna cotta:  Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >