fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wątróbki z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd20def44-fd7a-486b-b1e1-5e83c0fd30c1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z wątróbki z cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min
  • Wyłączamy palnik
  • Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie zaleca się dodawania pieprzu czarnego do potraw.

Uwagi

Wypróbuj inne pasty, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Pastę można zjeść z domowej roboty chlebem gryczanym na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej (z kaczki, indyka lub kurczaka)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka majeranku (2 g)
  • 4 łyżki smalcu gęsiego (60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową

Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa

WIĘCEJ >

Chlebek z cukinii bez jaj

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię. Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować Wyłożyć masą formę i piec ok….

WIĘCEJ >