fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wątróbki z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek
  • Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli
  • Zasmażamy 3-4 min, dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min
  • Wyłączamy palnik i czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Uwagi

Możesz przyrządzić tę pastę z gruszką – podpięty przepis znajdziesz powyżej. Pastę podawaj z chlebem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis znajdziesz u góry.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej (z kaczki, indyka lub z kurczaka)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku (5 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >