fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z wątróbki z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek
  • Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli
  • Zasmażamy 3-4 min, dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min
  • Wyłączamy palnik i czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Uwagi

Pastę podawaj z chlebem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis znajdziesz w podpiętych, powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kaczka wątróbka (200 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Cebula (105 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery (wegetariańskie)

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >