fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wątróbki z gruszką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6da99222-3405-4e18-b7f4-fc2246f64e04
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z wątróbki z gruszką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min i wyłączamy palnik
  • Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przygotowania innych past z wątróbki oraz przepis na domowej roboty chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kaczka wątróbka (200 g)
  • Gruszka (130 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Majeranek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…

WIĘCEJ >