fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wątróbki z gruszką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6da99222-3405-4e18-b7f4-fc2246f64e04

Pasta z wątróbki z gruszką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min i wyłączamy palnik
  • Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasze pomysły na równie smaczną pastę z wątróbki. Znajduje się tam również przepis na domowy chleb gryczany na zakwasie, z którym możesz podać pastę.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej (z kaczki, indyka, lub kurczaka)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 duża, dojrzała gruszka (130 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka majeranku (2 g)
  • 4 łyżki smalcu gęsiego (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >