Pasta z wątróbki z gruszką
Pasta z wątróbki z gruszką
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
- Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
- Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek
- Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli
- Zasmażamy 3-4 min
- Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
- Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
- Dusimy 10 min i wyłączamy palnik
- Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
- Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
- Miksujemy blenderem na gładką masę
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przygotowania innych past z wątróbki oraz przepis na domowej roboty chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do pasty.
Autor
Lista składników
- Kaczka wątróbka (200 g)
- Gruszka (130 g)
- Cebula (105 g)
- Smalec z gęsi (48 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Majeranek suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym
Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę na pół, i tak dalej, aż będziemy mieli porcyjne kawałki) Kawałki dyni układamy na blaszkach…
WIĘCEJ >Twarożek z ziołami
Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy
WIĘCEJ >Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…
WIĘCEJ >Chłodnik ze szpinaku i awokado
Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…
WIĘCEJ >