logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z wątróbki z gruszką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-35

Pasta z wątróbki z gruszką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-35

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min
  • Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek
  • Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli
  • Zasmażamy 3-4 min
  • Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz
  • Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało)
  • Dusimy 10 min i wyłączamy palnik
  • Czekamy aż trochę wszystko przestygnie
  • Wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy 2 łyżki tłuszczu
  • Miksujemy blenderem na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g wątróbki drobiowej (z kaczki, indyka, lub kurczaka)
  • 1 cebula
  • 1 duża, dojrzała gruszka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 łyżki smalcu

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu (…)

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na (…)

WIĘCEJ >

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl