fbpx
logo
Szukaj
open close

Francuski pâté z kurzej wątróbki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8c82bd98-54fa-49fe-9138-8bf1a6dd8f58-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Przygotowanie

  • Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym.
  • Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym.
  • Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz.
  • Na wytopionym tłuszczu smażymy cebulę, aż się zeszkli. Posypujemy odrobiną soli, tymiankiem i czosnkiem. Dodajemy wątróbkę i smażymy po około 4-5 minut z każdej strony, aż będzie brązowa, ale nadal miękka. Odstawiamy z ognia i czekamy chwilę aż przestygnie.
  • Przekładamy wątróbkę z cebulą do blendera i miksujemy, aż uzyskamy gładką masę. Dodajemy aminokwasy kokosowe, mleko kokosowe i ponownie blendujemy. Na koniec wrzucay pokrojony w kostkę boczek i mieszamy całość łyżką.

Rady dietetyka

Wątróbka jest bardzo odżywcza. Przeczytaj na ten temat więcej w poradniku dietetycznym w artykule pt. „Wątróbka to multiwitamina”.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak wątróbka (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (80 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i ziemniakami

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Ziemniaki myjemy, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Placki gruszkowe z sosem owocowym

Placki Gruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski Dodajemy mąki oraz wybijamy jaja i całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >