Wielkanoc na talerzu
Wielkanoc na talerzu
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo)
- Chleb pieczemy w tosterze na grzanki
- Z sera wycinamy kawałki na kształt zajączków i pisklaków
- Paprykę kroimy w drobną kostkę
- Ogórka kroimy w plastry
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Wszystkie składniki układamy na talerzach, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (90 g)
- Ser żółty (90 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Pomidor koktajlowy (40 g)
- Brokuł (40 g)
- Papryka czerwona (20 g)
- Jajo przepiórcze (12 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Kukurydza – kolba (10 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Groszek zielony (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.