fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryżowy kotek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e625f94-6232-458e-8d37-01d76cd50698
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryżowy kotek

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z papryki czerwonej i szynki wycinamy kawałki na kształt kokardki i ust
  • Z papryki żółtej wycinamy małe kółko
  • Z ogórka wycinamy kawałki na kształt oczek i wąsów
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i formujemy kotka
  • Następnie dekorujemy ryż pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Papryka czerwona (5 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (5 g)
  • Ogórek długi (3 g)
  • Sałata karbowana (2 g)
  • Papryka żółta (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie plasterki warzyw, tak aby zachodziły na siebie spiralnie Całość posypujemy solą, tymiankiem, oregano i kropimy…

WIĘCEJ >

Krokiety z wieprzowiną i jabłkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Jabłka obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >