fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c142a405c-5c8c-4875-a88a-30802c9c7567-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Przygotowanie

  • Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne 
  • Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem
  • Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu
  • Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety 

Sorbety:

  • Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry
  • Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę
  • Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki odstawiamy na stole na 20 min
  • Sprawdzamy nożykiem, czy da się go wbić w zamrożone owoce, jeśli jest problem, to czekamy jeszcze z 10 min
  • Owoce wkładamy osobno w dwa naczynia w których będziemy blendować
  • Na każde owoce wyciskamy po ¼ cytryny
  • Blendujemy na gładką masę 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Gruszki

  • Gruszka (130 g)
  • Wino czerwone wytrawne (50 ml)
  • Goździk (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Sorbety

  • Gruszka (130 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Cytryna (20 g)

Polewa

  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Talerz, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym

Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą)  Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem  Powinna nam wyjść…

WIĘCEJ >

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >