fbpx
logo
Szukaj
open close

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c142a405c-5c8c-4875-a88a-30802c9c7567-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Przygotowanie

  • Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne 
  • Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem
  • Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu
  • Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety 

Sorbety:

  • Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry
  • Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę
  • Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz.
  • Wyjmujemy owoce z zamrażarki odstawiamy na stole na 20 min
  • Sprawdzamy nożykiem, czy da się go wbić w zamrożone owoce, jeśli jest problem, to czekamy jeszcze z 10 min
  • Owoce wkładamy osobno w dwa naczynia w których będziemy blendować
  • Na każde owoce wyciskamy po ¼ cytryny
  • Blendujemy na gładką masę 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Gruszki

  • Gruszka (130 g)
  • Wino czerwone wytrawne (50 ml)
  • Goździk (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Sorbety

  • Gruszka (130 g)
  • Banan (120 g)
  • Cytryna (20 g)

Polewa

  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Talerz, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >