fbpx
logo
Szukaj
open close

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73b1e422-6d40-4505-858a-76a34a822c85-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać i od dołu wyciąć gniazdo nasienne (są takie walcowate nożyki do wycinania takich rzeczy)
  • Gruszkę wkładamy do garnka
  • Dodajemy goździk i cynamon
  • Zalewamy winem i zaczynamy bardzo powoli na małym ogniu gotować
  • Gotujemy 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do czystego suchego garnka
  • Dolewamy mleka kokosowego
  • Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
  • Gruszkę przekładamy na talerz
  • Polewamy gorącą czekoladą
  • Posypujemy migdałami 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Wino czerwone wytrawne (50 ml)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
  • Płatki migdałowe (15 g)
  • Goździk (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Wszystkie warzywa (poza ogórkami) dokładnie myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Ogórki kroimy w kostkę, a…

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >