fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73b1e422-6d40-4505-858a-76a34a822c85-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gruszki gotowane w winie, gorącej czekoladzie i migdałach

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać i od dołu wyciąć gniazdo nasienne (są takie walcowate nożyki do wycinania takich rzeczy)
  • Gruszkę wkładamy do garnka
  • Dodajemy goździk i cynamon
  • Zalewamy winem i zaczynamy bardzo powoli na małym ogniu gotować
  • Gotujemy 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do czystego suchego garnka
  • Dolewamy mleka kokosowego
  • Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
  • Gruszkę przekładamy na talerz
  • Polewamy gorącą czekoladą
  • Posypujemy migdałami 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować pod Twój aktualny sposób żywienia – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne inspiracje – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 gruszka (130 g)
  • 50 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • 1 goździk (ok. 1 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • ¼ czekolady gorzkiej bez mleka (25 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • 1 łyżka migdałów w płatkach (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę na pół, i tak dalej, aż będziemy mieli porcyjne kawałki) Kawałki dyni układamy na blaszkach…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >