fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witariańskie pomidorki nadziewane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c781684a7-2f4a-458b-8163-ed603edf364c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Witariańskie pomidorki nadziewane

Przygotowanie

  • Pomidorki wydrążamy.
  • Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę.
  • Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę.
  • Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.
  • Następnie mieszamy razem wszystkie składniki farszu i napełniamy nim wydrążone pomidorki. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (1020 g)
  • Awokado (140 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Limonka (70 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Szpinak (świeży) (25 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem i z miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Po ostudzeniu dodajemy posiekane listki świeżej mięty Podajemy

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >