fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witariańskie pomidorki nadziewane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c781684a7-2f4a-458b-8163-ed603edf364c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Witariańskie pomidorki nadziewane

Przygotowanie

  • Pomidorki wydrążamy.
  • Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę.
  • Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę.
  • Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.
  • Następnie mieszamy razem wszystkie składniki farszu i napełniamy nim wydrążone pomidorki. 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 średnich pomidorów (ok. 1020 g)
  • 1 garść liści szpinaku (20 g)
  • ½ czerwonej papryki (115 g)
  • ½ małej marchewki (30 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 4 pieczarki (80 g)
  • 1 małe awokado (140 g)
  • 1 limonka (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >