fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witariańskie pomidorki nadziewane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c781684a7-2f4a-458b-8163-ed603edf364c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Witariańskie pomidorki nadziewane

Przygotowanie

  • Pomidorki wydrążamy.
  • Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę.
  • Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę.
  • Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.
  • Następnie mieszamy razem wszystkie składniki farszu i napełniamy nim wydrążone pomidorki. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (1020 g)
  • Awokado (140 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Limonka (70 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Szpinak (świeży) (25 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >