Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Przygotowanie
- W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
- Parzymy 6-8 min
- Wyjmujemy na sito
- Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
- Dodajemy łososia i czosnek
- Wyciskamy sok z cytryny
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy blenderem
- Nakładamy pastę w każdy rulon
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn.
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zajrzyj do powiązanego przepisu, aby zainspirować się innym pomysłem na przyrządzenie wodorostów.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (200 g)
- Awokado (140 g)
- Cytryna (40 g)
- Kombu (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami
Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.
WIĘCEJ >Risotto z sosem Bolognese
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy
WIĘCEJ >Żeberka z dynią makaronową
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…
WIĘCEJ >