fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

Przygotowanie

  • W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
  • Parzymy 6-8 min
  • Wyjmujemy na sito
  • Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
  • Dodajemy łososia i czosnek
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem
  • Nakładamy pastę w każdy rulon

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość tosyn.

Dopasuj powyższy przepis do Twojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, by zainspirować się pomysłem na przyrządzenie wodorostów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 rulonów wodorostów kombu (ok. 10 g)
  • 200 g łososia wędzonego
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >