Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Przygotowanie
- W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
- Parzymy 6-8 min
- Wyjmujemy na sito
- Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
- Dodajemy łososia i czosnek
- Wyciskamy sok z cytryny
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy blenderem
- Nakładamy pastę w każdy rulon
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn.
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zajrzyj do powiązanego przepisu, aby zainspirować się innym pomysłem na przyrządzenie wodorostów.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (200 g)
- Awokado (140 g)
- Cytryna (40 g)
- Kombu (12 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…
WIĘCEJ >Naleśniki samuraja
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….
WIĘCEJ >Warzywa w sosie a’la beszamelowym
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…
WIĘCEJ >Koktajl (shake) truskawkowy
Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund
WIĘCEJ >