fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-3

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

Przygotowanie

  • W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
  • Parzymy 6-8 min
  • Wyjmujemy na sito
  • Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
  • Dodajemy łososia i czosnek
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem
  • Nakładamy pastę w każdy rulon

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość tosyn.

Dopasuj powyższy przepis do Twojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, by zainspirować się pomysłem na przyrządzenie wodorostów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 rulonów wodorostów kombu (ok. 10 g)
  • 200 g łososia wędzonego
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >