logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-2

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-2

Przygotowanie

  • W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
  • Parzymy 6-8 min
  • Wyjmujemy na sito
  • Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
  • Dodajemy łososia i czosnek
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem
  • Nakładamy pastę w każdy rulon

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Na protokole autoimmunologicznym ryba musi być dobrej jakości – najlepiej ekologiczny.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 rulonów wodorostów kombu
  • 200 g łososia wędzonego
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cytryny
  • 1 awokado
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy (…)

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl