Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
Przygotowanie
- W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
- Parzymy 6-8 min
- Wyjmujemy na sito
- Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
- Dodajemy łososia i czosnek
- Wyciskamy sok z cytryny
- Lekko solimy i pieprzymy
- Miksujemy blenderem
- Nakładamy pastę w każdy rulon
Rady dietetyka
Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość tosyn.
Dopasuj powyższy przepis do Twojego aktualnego sposobu żywienia.
Uwagi
Zajrzyj do powiązanego przepisu, by zainspirować się pomysłem na przyrządzenie wodorostów.
Autor
Lista składników
- 5 rulonów wodorostów kombu (ok. 10 g)
- 200 g łososia wędzonego
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ cytryny (40 g)
- 1 awokado (140 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką
Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia
WIĘCEJ >Ciasto ananasowe
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…
WIĘCEJ >Zupa buraczkowa
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy
WIĘCEJ >