fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

Przygotowanie

  • W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
  • Parzymy 6-8 min
  • Wyjmujemy na sito
  • Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
  • Dodajemy łososia i czosnek
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem
  • Nakładamy pastę w każdy rulon

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, aby zainspirować się innym pomysłem na przyrządzenie wodorostów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (200 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Kombu (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z cukinią

Karkówkę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru podlewając odrobiną wody. Ustawiamy na tryb Low (1) ok. 6 h Po upływie czasu wolnowarzenia, kroimy cukinię wzdłuż w cienkie płaty. Każdy płat smarujemy cienką warstwą masła…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >