fbpx
logo
Szukaj
open close

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

Przygotowanie

  • W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty
  • Parzymy 6-8 min
  • Wyjmujemy na sito
  • Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski
  • Dodajemy łososia i czosnek
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy blenderem
  • Nakładamy pastę w każdy rulon

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) ryba powinna być jak najlepszej jakości – najlepiej ekologiczna. Ryby pochodzące z hodowli lub z Morza Bałtyckiego kumulują ogromną ilość toksyn.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanego przepisu, aby zainspirować się innym pomysłem na przyrządzenie wodorostów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (200 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Kombu (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >